ΜΕ ΑΓΑΠΗ ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ !


Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΣΟΥΡΛΗ 
<<Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ>>



Ανθρωπισμός – Σχέσεις
«Εκείνο που κάνει τις σχέσεις μοναδικές είναι η επικοινωνία. Και όσο βαθύτερη είναι η επικοινωνία τόσο κάνει τον άνθρωπο γενικότερα ανθρώπινο». Σεφέρης
Είναι ωραίο να κερδίζεις έναν καινούργιο φίλο!
Ταιριαστές ευαισθησίες! Κάθε καινούργια φιλία μια καινούργια μελωδία!
Σε καλεί η καρδιά σου να την ακούσεις. Απροσδόκητη συμπάθεια, μαγεία!
Συμβαίνει να συναντάς έναν άνθρωπο και χωρίς να τον γνωρίζεις σε κερδίζει αμέσως. Νιώθεις μια περίεργη συγγένεια μαζί του. Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που μόνο δίπλα τους αν βρίσκεσαι, αν τους ακούς να μιλάνε, έχουν τέτοια αύρα και ενέργεια που σε συγκινούν βαθιά.
Απ’ την ευγένεια στο άγγιγμα της ματιάς, τη ζεστασιά στο σμίξιμο των χεριών ως και τα ευαίσθητα λόγια και τις πράξεις της ψηλαφητής αγάπης, ψάχνουμε τα αφανή βάθη της καλοσύνης.
Η δραστηριότητα δένει τον άνθρωπο με την κοινωνία δημιουργώντας κοινωνική σχέση. Όλος ο κόσμος αγωνίζεται να ζήσει, ονειρεύεται… λαχταράει… κυνηγάει ευκαιρίες για να νιώσει τη χαρά της δημιουργίας. Περιτυλίγεται από δεσμά αναγκών, αγάπης, συνήθειας, από παιχνιδίσματα της τύχης και σχετίζεται συναισθηματικά. Διεκδικεί με υπομονή και διαλλακτικότητα.
Ανάλογα με τα συν και τα πλην της ζωής μας, των πράξεων μας, τις αντίθετες δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, τα ένστικτά, τη συνείδηση· γίνεται και η εξακρίβωση αξιών που περιβάλλουν την ψυχή μας. Ασκούνται επιρροές σε σχέσεις απ’ τη σύνθετη κατάρτιση της γύρω ζωής σ’ ένα κυνήγι αλήθειας κι επιτυχίας.
Μέσα από διαπροσωπικές σχέσεις και προσωπικότητα συμβιώνουμε με τους άλλους! Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της επιλεκτικής επικοινωνίας.
Να επικοινωνούμε χωρίς να τελειώνουμε τη συνάντηση με στενοχώρια. Να κατανοούμε τους άλλους και ν’ αγαπάμε στο φως τους!
Μαίρη Σουρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου